zaterdag 4 maart 2017

Nieuwe inspiratie

Regelmatig hebben lezers mij gevraagd hoe ik toch zo’n verhaal van 500 bladzijden kan verzinnen. En eerlijk gezegd: dat kan ik niet verklaren. Evenmin als ik snap dat het weer heel leuk is om opnieuw aan mijn verhaal te werken met opmerkingen van de redacteur.
Ongeveer drie weken geleden ontving ik haar feedback. Natuurlijk moest ik er wel even over nadenken om het een plekje te geven in het verhaal dat ik had opgestuurd toen ik dacht dat het zo ongeveer perfect was. 😉
En toch werd ik weer ontzettend blij toen er opeens een briljant idee bij me opkwam waarmee ik de spanning nog beter kan opbouwen.
Heel eerbiedig riep ik toen: Yes, yes! Dank U, Heer!
Letterlijk. Hardop. Want ÊÊn ding geloof ik absoluut: zonder Gods inbreng zou ik dit allemaal niet doen.

Maar tegelijkertijd heb ik ook veel aardsere inspiratiebronnen. Wat te denken van het openluchtmuseum in Ierland waar ik in 2014 uitgebreid kon rondneuzen. (En waar de batterij van mijn camera opeens leeg bleek, zodat mijn vriendin een dagje niet het gevoel had dat ze met een Japanner op stap was. 😊)

Het is hoe dan ook heerlijk als nieuwe en verbeterde scenes zich vormen voor mijn ogen.
Wordt daarom vervolgd...
2 opmerkingen:

 1. Ja maar... nu kon je daar geen foto's maken! Dat zou ik heel erg vinden. Maar ik voel me ook vaak schuldig omdat ik vooral aan het fotograferen ben :-/
  Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe verhaal, dat komt hopelijk dit jaar nog uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoals je ziet, heb ik er toch nog een paar (met dank aan diezelfde vriendin). Daarnaast heeft het winkeltje met souvenirs, boeken, enz. die dag goede zaken gedaan. 😊
   En tot slot: het is wel de bedoeling dat mijn nieuwe boek dit jaar uitkomt, dus houd mijn blog maar in de gaten!

   Verwijderen