Over mij

Goed. Dus. Fictie schrijven gaat me veel gemakkelijker af dan een stukje over mezelf.

Wie is Dineke?

Tekstschrijver van beroep, in elk geval. Je kunt dus wel stellen dat ik dagelijks met taal te maken heb.
Opgegroeid in een Drents dorp met mijn ouders en jongere broer.
En sinds de basisschool al dol geweest op lezen en schrijven. Tijdens het maken van saaie rijtjes rekensommen droomde ik liever weg...

Op de middelbare school werd het schrijven van verhalen een uitlaatklep, maar als onzekere puber liet ik ze aan bijna niemand lezen. Dat veranderde nauwelijks toen ik volwassen werd. Pas nadat ik in het voorjaar van 2014 een schrijfwedstrijd won, trok ik de stoute schoenen aan en stuurde ik mijn eerste manuscript voor een historische roman naar Uitgeverij Kok. Met succes!

Foto: Janine Bruinenberg Fotografie

Historisch...

Daar komen we bij mijn tweede passie, naast het schrijven. Vooral het Victoriaanse tijdperk fascineert mij. Niet alleen vanwege de prachtige japonnen, of de galante gentlemen die opstaan als je binnenkomt 😉.
Ik vind het boeiend om te zien en lezen hoe mensen vroeger leefden. Welke gewoonten hadden ze? Hoe dachten ze? Wat motiveerde hen? In mijn romans probeer ik daar iets van te laten zien en voelen.
Als ik mijn talent dan ook nog mag gebruiken om een glimpje van Gods liefde voor ons als mensen over te brengen, ben ik helemaal blij.

En verder?

Doe ik ook nog wel eens iets anders dan lezen en schrijven? Yep. Ik wandel graag in de Drentse bossen, ben creatief met het maken van kaarten en kijk (tja, dat is niet echt een verrassing) regelmatig naar kostuumdrama op tv.